VIII setmana de l’arròs de la Vila Joiosa

Un altre any més està entre nosaltres una de les cites més consolidades i centrada en la gastronomia de la Vila Joiosa que gira entorn de l'ingredient estrella, l'arròs, tan vinculat a la nostra cuina i cultura marinera. I sí, parle de la Setmana de l'Arròs de la Vila Joiosa, que ja va per la seua 8ª edició i que enguany es celebrarà del 9 al 15 d'Abril.

Un altre any més està entre nosaltres una de les cites més consolidades i centrada en la gastronomia de la Vila Joiosa que gira entorn de l’ingredient estrella, l’arròs, tan vinculat a la nostra cuina i cultura marinera. I sí, parle de la Setmana de l’Arròs de la Vila Joiosa, que ja va per la seua 8ª edició i que enguany es celebrarà del 9 al 15 d’Abril.

Aquesta nova edició ha vingut amb diverses novetats sent una d’elles la presentació de l’esdeveniment en l’auditori de la Llar del Pensionista, que va tenir lloc el 23 de Març i on van participar com convidats Eduardo Torres (productor d’arròs) qui ens va parlar de les diferents varietats que conrea per a l’alta cuina i Carlos Corredor (director de la Guía Gastronómica de Alicante i Alicante Ciudad del Arroz) que ens va presentar el treball que està realitzant en la difusió i posada en valor dels arrossos d’Alacant. Tots dos van coincidir estar meravellats amb la cultura gastronòmica de la Vila Joiosa, lloant els arrossos alacantins en general i la particular manera que tenim de cuinar-los en els restaurants de la Vila Joiosa, ressaltant la qualitat del producte utilitzat, de les verdures, hortalisses, i sobretot el peix capturat en la nostra badia.

Durant l’acte de presentació vam poder assistir a una taula redona moderada per Marta Llinares i formada per mestres arrossers de la Vila Joiosa

entre els quals, un servidor, va tenir el plaer de compartir els seus coneixements com a aprenent a mestre arrosser, i en la qual es va explicar també amb els ponents convidats Eduardo Torres i Carlos Corredor, qui van oferir la seua visió particular.

Durant la taula redona es van respondre a preguntes sobre les diferents varietats d’arròs que utilitzem i el seu comportament en ser cuinat, el perquè de sofregir-ho en la nostra forma d’entendre aquest tipus de cuina, quin era millor per als arrossos melosos o secs, etc., quedant clar que totes les varietats que utilitzem són d’una qualitat suprema i que cada cuiner les adapta a la seua forma de cuinar i entendre aquest ingredient tan arrelat de la nostra cultura.

Unes altres de les novetats va ser que, amb cada menú, s’incorporaria una entrada a Vilamuseu, amb la finalitat de fomentar també el nostre turisme cultural. A més, al final de l’esdeveniment es van sortejar diversos menús d’aquesta jornada d’entre els restaurants participants.

En aquesta ocasió (i com en altres anteriors), el meu restaurant, la Taberna Tres14, també participa en la present edició i l’arròs triat, seguint la nostra filosofia d’oferir productes del nostre entorn i de temporada, no és un altre que un arròs en cassola de polp, penca i tomaca seca.

Es tracta d’un arròs potent de sabor, elaborat amb productes naturals i molt mariner

que formarà part del següent menú:

  • Coquetes de sangatxo amb ceba i de gamba amb bleda
  • Entrant per determinar (que elaborarem segons el peix que aconseguim en la llotja de la Vila Joiosa la mateixa setmana)
  • Arròs en cassola de polp, penca i tomaca seca
  • Pastís de llimó amb merengue
  • Café

El preu del menú és de 23 € (el quin no inclou les begudes) i és comuna en tots els restaurants participants, al que se li afegix una entrada per a Vilamuseu.

Reprodueix vídeo

Si t'ha agradat aquest contingut

Et convidem a compartir-lo o a deixar un comentari.

Facebook
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Arrossos i paelles per a portar

Amb el nostre servei de menjar per a portar pots gaudir a casa dels plats que preparem al nostre restaurant de la Vila Joiosa.

En el nostre bloc

Ací trobaràs les últimes notícies sobre el nostre restaurant de la Vila Joiosa, amb detallada informació dels esdeveniments gastronòmics que organitzem o en els quals participem.

Quin és el millor arròs?

Comencem aclarint alguns termes importants per a evitar confusions: quan parlem de varietat ens referim a una mena de gra en concret i no a la marca que el comercialitza.

Tasta'l d'ací

Tasta’l d’ací

Ens alegra compartir amb vosaltres la nostra col·laboració amb el projecte Tasta’l d’ací, plataforma que té per finalitat arreplegar i donar a conéixer quins són els productes que mengem els valencians i com els preparaem a tot arreu del nostre territori.

No hay más entradas.

Caldo de peix

Amb el nostre caldo de peix artesanal podràs elaborar multitud de receptes basades en el receptari tradicional alacantí.