Search
Close this search box.

Quin és el millor arròs?

Comencem aclarint alguns termes importants per a evitar confusions: quan parlem de varietat ens referim a una mena de gra en concret i no a la marca que el comercialitza.

Comencem aclarint alguns termes importants per a evitar confusions: quan parlem de varietat ens referim a una mena de gra en concret i no a la marca que el comercialitza.

Igual que existeixen diferents varietats de creïlles (Kennebec, Monalisa, Agra, …) o de taronges (Sanguinas, Washington, Navelina, …), existeixen milers de varietats d’arròs, siguent d’entre les més conegudes i utilitzades en la nostra cuina les següents: Bahía, Bomba, Balilla x Sollana, Albufera, J. Sendra i Marisma.

Totes elles d’una qualitat superior, excel·lent i cultivades principalment a la Comunitat Valenciana, Múrcia i delta de l’Ebre.

La meua opinió és que no existeix un millor arròs entre els uns i els altres, sinó que la nostra elecció hauria d’anar per aquell que millor s’adapta a la nostra manera de cuinar i el tipus d’arròs que volem elaborar: sec o melós.

Per a no estendre’m molt i entrar en termes més tècnics, la diferència entre els uns i els altres està bàsicament en els diferents percentatges dels dos tipus de midó que conté l’arròs: l’amilosa i l’amilopectina. A major percentatge d’amilosa menys absorció, però al seu torn el gra quedarà més ferm.

Actualment, jo utilitze dues varietats d’arròs en el meu dia a dia

però com vos dic, no són ni millors ni pitjors que altres opcions, simplement són a les quals m’he adaptat i aconseguisc els resultats desitjats en cuinar els nostres arrossos i paelles en el meu restaurant de la Vila Joiosa.

La varietat Albufera la gaste per a arrossos secs i paelles, que podem dir que està entre un Sénia i un Bomba, i la varietat Argila que la utilitze per a preparar els melosos, tots dos cultivats i comercialitzats pel molí Arròs Ciutat de Sueca.

Així, quins arrossos utilitzeu en les vostres receptes i perquè?

Si t'ha agradat aquest contingut

Et convidem a compartir-lo o a deixar un comentari.

Facebook
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Arrossos i paelles per a portar

Amb el nostre servei de menjar per a portar pots gaudir a casa dels plats que preparem al nostre restaurant de la Vila Joiosa.

En el nostre bloc

Ací trobaràs les últimes notícies sobre el nostre restaurant de la Vila Joiosa, amb detallada informació dels esdeveniments gastronòmics que organitzem o en els quals participem.

Quin és el millor arròs?

Comencem aclarint alguns termes importants per a evitar confusions: quan parlem de varietat ens referim a una mena de gra en concret i no a la marca que el comercialitza.

Tasta'l d'ací

Tasta’l d’ací

Ens alegra compartir amb vosaltres la nostra col·laboració amb el projecte Tasta’l d’ací, plataforma que té per finalitat arreplegar i donar a conéixer quins són els productes que mengem els valencians i com els preparaem a tot arreu del nostre territori.

No hi ha entrades.