Enguany 2018 s’ha sumat al calendari gastronòmic de la Vila Joiosa un nou esdeveniment per a fomentar la cuina tradicional del nostre municipi: les “I jornades del perolet“.
Aquestes jornades tindran lloc del 5 a l’11 de Febrer de 2018 a la Vila Joiosa
i durant aquests dies els restaurants participants en l’esdeveniment oferirem un menú de 20 € compost per dos entrants, un plat de cullera i unes postres.
En la meua taverna elaborarem un menú compost per una coca de “espencat” amb “capellà”, seguit d’un plat elaborat amb peix de llotja (plat que anirà canviant segons l’aconseguit en la subhasta de peix) i, finalment, el nostre plat de “perolet”, que estarà format per un guisat de rap i ratlla, plat del receptari tradicional mariner de la Vila Joiosa.
Aquest menú que oferirem per a aquestes “jornades del perolet” gira entorn a la filosofia de la nostra taverna
que no és més que intentar preservar el nostre receptari més tradicional i intentar que els sabors i aromes no caiguen en l’oblit. Per descomptat, açò ho aconseguim utilitzant productes del nostre entorn més pròxim, com són la llotja i el mercat central de la Vila Joiosa.
I per a parlar sobre aquest esdeveniment, el dia 31 de Gener vaig tenir l’oportunitat de participar, juntament amb la regidora de comerç i turisme de la Vila Joiosa Marta Sellés, en una entrevista en 8 la Marina Televisión, on vaig poder explicar el plat que presentava en la meua taverna i on també presentem aquesta iniciativa de promocionar la gastronomia local utilitzant el nostre receptari tradicional mariner, o com a mi m’agrada cridar-ho, cuina de barca.