Gastrónoma 2017

Els dies 4,5 i 6 de Novembre de 2017 es va realitzar en la Fira de Mostres de València el gran esdeveniment de la gastronomia "Gastrónoma 2017" consolidant-se com el major esdeveniment gastronòmic a la Comunitat Valenciana; un fòrum obert perquè grans cuiners, fabricants, distribuïdors, xicotets comerciants i artesans posicionen València al capdavant de la cultura gastronòmica; una mostra pensada perquè professionals de la gastronomia i públic gurmet experimenten i disfruten amb tastos, tallers, cuina en directe, debats i molt més.

Els dies 4,5 i 6 de Novembre de 2017 es va realitzar en la Fira de Mostres de València el gran esdeveniment de la gastronomia “Gastrónoma 2017” consolidant-se com el major esdeveniment gastronòmic a la Comunitat Valenciana; un fòrum obert perquè grans cuiners, fabricants, distribuïdors, xicotets comerciants i artesans posicionen València al capdavant de la cultura gastronòmica; una mostra pensada perquè professionals de la gastronomia i públic gurmet experimenten i disfruten amb tastos, tallers, cuina en directe, debats i molt més.

Dins de Gastrónoma hi ha diferents espais gastronòmics

espais temàtics on s’oferixen diferents activitats i propostes, espais entre altres molts com “la cocina central” amb demostracions de cuina en directe i amb la presència dels grans cuiners del moment; “La barra gourmet”, una barra on poder degustar les tapes d’alta cuina a preus ajustats de la mà de restaurants referents; “#pandeverdad”, un espai per a aprendre, disfrutar i provar amb els millors forners d’Espanya que donaran vida a les seues millors creacions; o el “Córner del arroz” on se li dóna un paper protagonista a un ingredient clau en la dieta mediterrània: l’arròs.

El “Córner del arroz”, on reunix a alguns dels més destacats mestres arrossers de la Comunitat Valenciana, va ser on vam tindre el privilegi de ser invitats per la direcció de la fira per a realitzar un taller. Se’ns va demanar que realitzàrem un dels plats estrela i més demandats en la nostra taverna, la Taberna Tres14 per Pinet, una de les receptes més representatives del receptari mariner de la Vila Joiosa, el calder de peix.

Gastrónoma ens va brindar l’oportunitat de donar a conéixer a València la nostra manera d’entendre l’elaboració dels arrossos

i gràcies al suport incondicional de la Confraria de Pescadors de la Vila Joiosa vam poder ensenyar la qualitat, frescor i les fantàstiques propietats de peix que obtenim en la nostra badia i amb el que elaborem el calder.

Ens sentim orgullosos d’haver pogut ensenyar la nostra manera d’entendre la cuina en el major aparador de la gastronomia a la Comunitat Valenciana, eixa cuina marinera que impregna cada racó del nostre poble, la “Cuina de Barca“, la manera que tenien els pescadors de la Vila Joiosa de cuinar, acostant als allí presents, per mitjà de la gastronomia, els nostres costums i la nostra identitat com a poble mariner

Reprodueix vídeo

Si t'ha agradat aquest contingut

Et convidem a compartir-lo o a deixar un comentari.

Facebook
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Arrossos i paelles per a portar

Amb el nostre servei de menjar per a portar pots gaudir a casa dels plats que preparem al nostre restaurant de la Vila Joiosa.

En el nostre bloc

Ací trobaràs les últimes notícies sobre el nostre restaurant de la Vila Joiosa, amb detallada informació dels esdeveniments gastronòmics que organitzem o en els quals participem.

Quin és el millor arròs?

Comencem aclarint alguns termes importants per a evitar confusions: quan parlem de varietat ens referim a una mena de gra en concret i no a la marca que el comercialitza.

Tasta'l d'ací

Tasta’l d’ací

Ens alegra compartir amb vosaltres la nostra col·laboració amb el projecte Tasta’l d’ací, plataforma que té per finalitat arreplegar i donar a conéixer quins són els productes que mengem els valencians i com els preparaem a tot arreu del nostre territori.

No hay más entradas.

Caldo de peix

Amb el nostre caldo de peix artesanal podràs elaborar multitud de receptes basades en el receptari tradicional alacantí.