Quin és el millor arròs?

Comencem aclarint alguns termes importants per a evitar confusions: quan parlem de varietat ens referim a una mena de gra en concret i no a la marca que el comercialitza.
Peixos de les nostres costes

Durant les pròximes setmanes vos aniré presentant algunes de les espècies que es capturen en les nostres costes i que són utilitzades en la cuina tradicional de la nostra localitat, la Vila Joiosa.
Alacant, terra d’arrossos

Els arrossos quasi sempre estan presents en qualsevol esdeveniment o festa popular de la nostra terra i els podem trobar en centenars de receptes i preparat de diverses maneres: melosos, secs i caldosos; també apareix combinat amb la majoria de productes que ofereix la Comunitat Valenciana, obtenint així una àmplia varietat de receptes. N’hi ha prou amb afegir alguna verdura, carn o peix per a obtenir una deliciosa recepta; unes bledes, una espineta de la tonyina o pells de bacallà són suficient per a obtenir glorioses elaboracions.
Mercat Central de la Vila Joiosa

El passat Dimarts, com totes les setmanes, vaig anar al Mercat Central de la Vila Joiosa per a fer la compra de les matèries primeres que solc necessitar per a la Taberna Tres14.
Calder de peix, l’origen de l’arròs a banda

Durant una sobretaula en el restaurant junt amb amics cuiners i pescadors, després d’haver degustat un calder de peix junt amb el seu arròs a banda, va eixir el següent debat.
Viatge a la llotja de la Vila Joiosa

Totes les vesprades m’acoste a la llotja de peix de la Vila Joiosa per a la subhasta diària de peix, en la qual participem abastint-nos de peixos i mariscos.