Search
Close this search box.

Arrosnostrum: tastant la diferència

Els arrossos tradicionals i de pescadors són el nostre segell d'identitat incloent també els que podríem denominar d'autor, creats des de la tradició, però que amb subtils canvis van convertint-se, dia a dia, en arrossos amb el meu propi segell d'identitat.

Si hi ha un poc del que podem sentir-nos orgullosos en la Taberna Tres14 és dels nostres arrossos, la seua varietat i de les diferents maneres que tenim d’elaborar-los.

Els arrossos tradicionals i de pescadors són el nostre segell d’identitat incloent també els que podríem denominar d’autor, creats des de la tradició, però que amb subtils canvis van convertint-se, dia a dia, en arrossos amb el meu propi segell d’identitat.

Pense que un arròs o una paella no és tan sols un fantàstic plat de la nostra gastronomia alacantina, sinó també la representació de tot un territori. En el cas de la nostra comarca, la Marina Baixa, tenim centenars de receptes i maneres de preparar-lo, gràcies al ric i variat rebost del nostre entorn.

Així, i degut al gran acolliment que solen tindre els nostres arrossos i les seues diferents propostes i elaboracions, hem organitzat un esdeveniment que gira al voltant d’aquest producte, emfatitzant en la peculiar forma que ens caracteritza als alacantins d’entendre’l i cuinar-lo.

És per això que presente la primera edició de “l’Arrosnostrum”

un esdeveniment creat per a l’ocasió i que tindrà lloc el dia 9 de Juny de 2019, naixent amb la intenció de créixer edició rere edició.

Un esdeveniment a porta tancada per a 40 comensals a la Vila Joiosa que donarà inici a les 14.00 h., on podreu gaudir de la degustació de 4 fantàstics arrossos representatius de la cuina de barca i del meu receptari particular.

Donat el format de l’esdeveniment, aquest començarà a l’hora fixada i amb tots els comensals en la taula, iniciant-se amb tres entrants:

  • Tomaca, garrofeta, crema d’olives negres i anxoves
  • Mussola i guisat de sèpia bruta
  • Rajada amb suc mariner de pimentó i all

Seguidament passarem als arrossos en el següent ordre:

  1. Carabassa, pebrera i moll
  2. A banda del … caldero de la Vila
  3. Sèpia guisada, la seua melsa, cugols i faves
  4. Gamba roja, cervesa negra i pollastre de camp

Carabassa, pebrera i moll

Un arròs tradicional i tot un clàssic en la cuina de barca i molt arrelat en la gastronomia local. Es servirà melós i ho elaborem amb la varietat “Bombó de Pego“, el qual es va començar a cultivar recentment després de quedar en l’oblit durant 50 anys.

A banda del … caldero de la Vila

L’he denominat així perquè crec que l’autèntica recepta de l’arròs a banda prové del caldero, elaborat amb el caldo d’aquest guisat, i d’ací el seu nom, “a banda”, és a dir, a part de l’arròs. Aquest plat ha evolucionat fins als nostres dies servint-se tan sols l’arròs i incloent sèpia, calamar i algun marisc pelat, plat al qual també cridem comunament com a “arròs de senyoret”. Es servirà sec i ho elaborem amb la varietat “Albufera“.

Sèpia guisada, la seua melsa, cugols i faves

Un arròs que l’elaborem sec i en paella; la varietat que utilitzarem serà “Badia“.

Gamba roja, cervesa negra i pollastre de camp

Acabarem amb aquest arròs inspirat en una recepta cuinada en moltes llars de la Vila Joiosa i que sol cuinar-se bé en paella o melós, on nosaltres li farem un volt més, obtenint un fantàstic arròs. Ho servirem melós i ho elaborem amb la varietat “Argila“.

Aquesta varietat ha sigut de recent descobriment per part de mi i actualment pense que és la millor que conec per a l’elaboració d’arrossos tant caldosos com melosos, al costat de les varietats “Badia” i “Albufera”.

Aquests arrossos provenen del molí arrosser artesà de Rafa Màñez i sota el paraigua de la marca “Arròs ciutat de Sueca”. Aquest productor de monovarietals cuida tots els detalls per a aconseguir un dels millors productes que es puguen trobar hui en el mercat.

Finalment, acabarem amb unes postres especials: Gelat d’arròs amb llet

El preu d’aquest menú és de 30 € (sense beguda) i donem l’opció de maridatge per 8 € més, per a provar una bona selecció de vins blancs.

Les places per l’Arrosnostrum són limitades i pots fer la teua reserva la 966 851 383.

Si t'ha agradat aquest contingut

Et convidem a compartir-lo o a deixar un comentari.

Facebook
WhatsApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Arrossos i paelles per a portar

Amb el nostre servei de menjar per a portar pots gaudir a casa dels plats que preparem al nostre restaurant de la Vila Joiosa.

En el nostre bloc

Ací trobaràs les últimes notícies sobre el nostre restaurant de la Vila Joiosa, amb detallada informació dels esdeveniments gastronòmics que organitzem o en els quals participem.

Quin és el millor arròs?

Comencem aclarint alguns termes importants per a evitar confusions: quan parlem de varietat ens referim a una mena de gra en concret i no a la marca que el comercialitza.

Tasta'l d'ací

Tasta’l d’ací

Ens alegra compartir amb vosaltres la nostra col·laboració amb el projecte Tasta’l d’ací, plataforma que té per finalitat arreplegar i donar a conéixer quins són els productes que mengem els valencians i com els preparaem a tot arreu del nostre territori.

No hi ha entrades.